Mai hercegnők

Mai hercegnők

Diós tészta karanténban rekedt hercegnőknek, akik nem szeretnek/tudnak főzni

2020. március 21. - Hercegnő Vagyok

Sosem voltam egy konyhatündér és karantén ide vagy oda, nem is leszek az. Nem ettől fogok megszeretni főzni.

De enni kell…mert még a végén lefogyunk.

Kezdjük valami egyszerűvel. Diós tészta. Vettem darált diót (ez még volt a boltban, meg is lepődtem), mert nagyon szeretem. Kis mennyiségben tudok enni belőle anélkül, hogy szétpattogna a kezem tőle. Tészta van otthon. Szóval, legyen ez. Egyszerű, gyors, talán nem rontom el.

1. lépés: keressünk egy lábast (vagy lábost, ki hogy szereti). Vajon, hol is van? hmmmm….ja megvan, ott leghátul. El kéne mosni, inkább porcukrot tennék rá majd a tésztára, mint porcicát.

2. lépés: tegyünk bele vizet, mert a tésztát vízben kell kifőzni. Ez megy internet nélkül is. Hupsz…kiömlött a víz, nem baj, feltörlöm.

3. lépés: kapcsoljuk be a tűzhelyet (a legnagyobb fokkal, mert akkor tuti hamar felforr), majd tegyük rá a vízzel teli lábast.

4. lépés: egyszer azt mondták, hogy mindenhez kell egy pici só. Azt tudom, hogy van. De vajon melyik szekrényben is? Áh, elsőre. De vajon mennyi az a pici? Néha volt, hogy nekileselkedtem, hogy „csakazért is megtanulok főzni” és pontosan emlékszem, hogy ilyenkor csuktam is be a szakácskönyveket:

  1. végy egy kis sót
  2. ízesítsd ahogy szeretnéd
  3. csipetnyi ez csipetnyi az
  4. picit megsózzuk
  5. érzéssel sózzuk meg

         bakker!!! de az mégis mennyi????? Akkor legyen érzéssel.

5. lépés: ha bugyog a víz, tegyük bele a tésztát. Kb negyedét sikerült mellé önteni. Már meg sem lepődöm.

6. lépés: egy pici olívaolajat is tettem bele, mert egyszer azt mondta Anyukám, hogy az jó lesz neki.

7. lépés: ne hagyjuk leragadni a tésztát, szóval blogírás, kedvenc sorozatunk nézése közben néha álljunk fel és kavarjuk meg

8. lépés: amikor már fehér a tészta, kóstoljunk meg egy darabot anélkül, hogy leégetnénk a nyelvünket.

9. lépés: ha úgy érezzük, hogy ehető a tészta, kapcsoljuk le a tűzhelyet, vegyük le a lábast (vigyázz, mert meleg!) és szűrővel szedjük ki a tésztát egy tányérba.

10. lépés: a tányérban lévő tésztára tegyünk diót és porcukrot. Ha édesszájú vagy jóóóóóó sokat.

11. lépés: vegyél elő egy villát és egyél :D

12. lépés: veregessük meg vállunkat, hogy milyen finomat főztünk és ma sem haltunk éhen :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hercegnovagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8116559942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása