Mai hercegnők

Mai hercegnők

A lélek gyászolása

2019. december 20. - Hercegnő Vagyok

Nekem 4 év után sem telik el úgy napom, hogy ne gondoljak mostohapapámra, aki 22 évig papám helyett papám volt. Mind a mai napig álmodok vele.

De mit jelent elveszíteni valakit vagy valamit? Sokféle veszteség létezik, de a folyamat mindig ugyanaz. A gyász, veszteség szakaszait nem lehet felcserélni vagy sűrgetni. 

Van egy gyász, amit nem ismerek és nem is szeretném megtapasztalni. Hallgatom türelmesen barátnőmet, nézem ahogy zokog. Ha nem ő mondaná, el sem hinném. Mintha egy hollywoodi mozifilm elevenedne meg. Gondolkodom, hogy hogy van benne ennyi erő? Hogy a fenébe tudja ezt is túlélni? Nem tudom, hogy milyen érzések kavarognak benne, csak elképzelni tudom az elmondottak alapján, hogy milyen nehéz most neki. Rajta keresztül ismerem azt a gyászt, amikor egy hozzád nagyon közelálló személy olyan betegségben szenved, ami által kikészít téged lelkileg. Valótlan dolgokat állít rólad, a hátad mögött elhord mindennek, tolvaj cafkának, hálátlannak nevez. Az agyat támadja a betegség. Vannak tiszta pillanatai az illetőnek, de addigra akkora fájdalmat okozott barátnőmben a szeretett személy viselkedése, hogy most már nem tudja a normális közeledését fogadni. Ilyenkor az illető nem érti és barátnőmnek van lelkiismeret furdalása. Ezek a tiszta pillanatok nem tartanak sokáig. A jó pillanatok körülbelül 10%, a többi 90% tömény gyűlölködés.

Úgy veszített el valakit, hogy még él. A lélek halt meg. Ezt hogy lehet feldolgozni? Hogy lehet egyáltalán ezt megérteni?

Átélni mindezt rémálom lehet. Egy olyan embert gyászolni, aki még itt van az élők között, de már nem önmaga. Sír és nem tudok értelmes dolgot mondani. Meghallgatom. Fáj, hogy csak ennyit tehetek. 

Tudom, hogy Neki a Karácsony tényleg a szeretetről szól és nagyon fontos neki. Decemberben az utolsó közös Karácsonyra készült. Kizárja az életéből a személyt a saját ès a családja érdekében.

Azt mondják, hogy a gyász során mindig az első olyan esemény nehéz, ami az elvesztett személyhez köt. Például az Anyák napja, a Karácsony, a születésnap, stb. 

Ez volt az első Karácsony Édesanyja lelke nélkül és az utolsó az általa már csak testben létező "Édesanyjával".

Közeleg az Anyák napja.

Neki már nincs Anyukája. 

Neki már nem lesz több olyan Anyák napja, amikor gyermeki énével bújhat Hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hercegnovagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr516559938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása